VK

Västerbottens-Kuriren
Updated: 49 min 54 sec ago

Tuff utmaning för ny fritidschef i Åsele

1 hour 2 min ago
Ulf Jonsson är ny fritid, turism- och kulturchef i Åsele kommun. Åselesonen vill bland annat utveckla Åsele marknad, men starten har varit turbulent.
Categories: Nyheter

Åsele planerar för sin sommarmarknad

1 hour 2 min ago
Åsele kommun fortsätter planeringen inför Åsele marknad. Arrangörerna avvaktar händelseutvecklingen innan de avgör om den går att genomföra.
Categories: Nyheter

Chefen för Iva: "Jag tänker inte tumma på säkerhetskraven"

1 hour 39 min ago
– Jag är rädd om min personal och tänker inte tumma på säkerhetskraven i onödan, säger Johan Thunberg, verksamhetschef för anestesi, operation och intensivvård i Region Västerbotten.
Categories: Nyheter

DM-guld till Umedalen

1 hour 39 min ago
I stort sett alla tävlingar är inställda eller uppskjutna, men DM-finalen i fotboll genomfördes som planerat i helgen, och det var Umedalens IF som tog hem guldet.
Categories: Nyheter

Undermåliga test gör mer skada än nytta

2 hours 2 min ago
Marknaden av testprodukter från mer eller mindre seriösa aktörer måste utvärderas innan de kan börja användas kliniskt. En prioritering av hur existerande fungerande tester används är nödvändig för optimal nytta för vården. Befolkningen i länet kan inte just nu förvänta sig en frikostig provtagning för covid-19 då tillgången på framför allt reagenser är begränsande. Det skriver Tor Monsen.
Categories: Nyheter

"Jag är lite av en nattuggla själv"

2 hours 2 min ago
Det ska spanas efter fåglar i Vindeln, med fokus på ugglor. Leder spaningen gör Henrik Sporrong. Här berättar han om evenemanget och vad man kan tänkas hitta i Vindelns ugglemarker.
Categories: Nyheter

Sjuvåningshus planeras på Grisbacka

2 hours 2 min ago
Ett sju våningar högt bostadshus med utrymme för en matbutik i gatuplan planeras på Grisbacka, på tomten där Bilspektrum tidigare låg. Detaljplanen har fått klartecken av politikerna och nu väntar nästa steg.
Categories: Nyheter

Ordet fritt: Positivt med mer kameraövervakning i Umeå!

3 hours 1 sec ago
Vi skulle gärna se att även fler offentliga platser runt om i Umeå blev aktuella för kamerabevakning, skriver två företrädare för Moderaterna i Umeå.
Categories: Nyheter

Bristen på skyddsutrustning oroar

3 hours 2 min ago
Många vårdanställda är oroliga över varför Folkhälsomyndigheten nu ändrar sina rekommendationer. Enligt myndigheten behövs inte munskydd för dem som använder visir.
Categories: Nyheter

Skistar stänger anläggningarna för säsongen

3 hours 13 min ago
Skistar stänger alla sina skidanläggningar i Sverige från och med måndag. Folkhälsomyndighetens skärpta ton och signaler från den lokala sjukvården blev avgörande för beslutet.
Categories: Nyheter

Skistar stänger sina anläggningar

3 hours 13 min ago
Skistar stänger samtliga sina skidanläggningar i Sverige från den 6 april, skriver företaget i ett pressmeddelande. Stängningen gäller resten av vintersäsongen 2020.
Categories: Nyheter

Vill att stadsdirektören stannar

3 hours 52 min ago
Kommunledningen förordar att Margaretha Alfredsson får ett förlängt förordnande som stadsdirektör och jobbar vidare till sista december år 2023.
Categories: Nyheter

Olofsson: Den kinesiska samhällsordningen är inte överlägsen

4 hours 2 min ago
är inte överlägsen i det här sammanhanget heller – alltså att bekämpa smittspridning och bekämpa sjukdom.
Categories: Nyheter

Osäkert kring Iksus guldtränare

4 hours 2 min ago
Iksutränarnas kontrakt med Iksu går ut efter säsongen. Det är oklart om någon av dem blir kvar nästa säsong. Ersättaren kan redan finnas inom den egna organisationen.
Categories: Nyheter

Intensivsatsar på Norrbotniabanan

4 hours 2 min ago
Umeå kommun ger 1,4 miljoner kronor i bidrag till Norrbotniabanegruppens påverkansarbete för att intensifiera och slutföra ett banbygge som sträcker sig hela vägen till Luleå.
Categories: Nyheter

Brand i källare

4 hours 27 min ago
Klockan 17:25 larmades SOS om en villabrand i Lycksele.
Categories: Nyheter

Region Västerbotten avsätter 25 miljoner till coronadrabbade företag

4 hours 42 min ago
Region Västerbotten skriver i ett pressmeddelande att de avsätter 25 miljoner kronor för att hjälpa länets småföretagare under coronakrisen.
Categories: Nyheter

Sjukhustält utanför akuten i Lycksele

4 hours 47 min ago
Under tisdagen sattes ett sjukhustält upp utanför akuten på Lycksele lasarett, allt för att minimera riskerna för smitta.
Categories: Nyheter

Larmar om hotad framtid – vill att staten tar över flygplatserna

5 hours 1 min ago
Coronakrisen har påverkat många branscher. Inte minst transportnäringen och flygbranschen. Nu vill politiker och representanter från länets flygplatser att staten ska ta över driften på dessa flygplatser eftersom existensen är hotad.
Categories: Nyheter

Bekräftar kontakt med Björklöven

5 hours 2 min ago
Björklöven har ännu så länge inte presenterat någon ny tränare till A-laget. Ett namn det spekulerats i är Mikael Karlberg – som nu bekräftar kontakt med Björklövens sportchef Per Kenttä.
Categories: Nyheter

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

KONTAKTA OSS

Tel: 0930-318 13

SMS: 076-815 18 06

email: nash@nashnet.nu

Custom Search